17.06.16

Hurraa, Logi kaart on jälle korras! Ma juba hakkasin kartma, et jääbki nii. See ümber lülitamine ratta tracker’ilt iPad’le ja tagasi tekitas häireid ja Ameerikast jäi vahepeal mulje nagu oleksin segaduses, kuhu poole suunduda.  Tänud Kristo’le. Eks näis, kuidas Venemaa ja Mongoolia levita piirkondades minema hakkab.

Aga päevast. Hommikul hotelliaknast välja vaadates oli kõik nii nagu ilmateates lubatud. Päike säras. Nüüd tuli olla kiire, sest õhtupoole keeravat ilmaennustajate sõnul jälle vihmale.

IMG_6498.

IMG_6499Kõigepealt seadsin suuna Vladivostok’i BMW poole. Sealt tuli kaasa võtta vahetus rehv. Väga suure tõenäosusega ma seda mõõtu teepealt ei leia. Asfaldi rehviga Mongoolia kruusa sõita ei taha.

Grigori’l oli minu saabumiseks kaetud laud 🙂 . Kohmetuks võtab.

IMG_6501.

IMG_6503Kohvid joodud. Rehv käes. Viimased nõuanded teele ja tankimiskohtadele kuulatud ning vajalikud telefoninumbrid üleskirjutatud, tuli hakata liikuma.

Ratas näeb selle koorma all välja nagu tõeline koorma kaamel, aga selga on väga hea toetada 🙂

IMG_6506

.

IMG_6505.

IMG_6508

Suund Khabarovsk’ile.

JK ja Mikio läksid juba hommikul enne kella 9 teele. Pidime messengeris suhtlema. Kõik sõidame eraldi, igal ühel endale mugav tempo. Mikio Khabarovskini kohe välja ei sõida, teeb kuskil keskel ühe öö. Minul õnnestus startida alles 12:30. Loodame, et Khabarovsk selle tõttu liiga kaugeks ei jää.

Maantee on üldiselt hea. Vahepeal saame ka pisut kruusa. Kohati on uus tee neljarealine, kuid mõnedes kohtades muutub ka päris kitsaks. Tanklaid on piisavalt. Kütus küll haiseb tankides pisut erinevalt kui meil, kuid hind teeb tuju heaks. Umbes 39 rubla/liiter, mis EUR’ides teeb umbes 55 senti.

IMG_6513.

IMG_6512.

IMG_6510Kui on selge, et sõidan Khabarovsk’ini ära, võtan iPad’i välja ja teen booking.com’iga hotelli broneeringu. Elu on tehtud ikka väga mugavaks. Saadan JK’le meessage’i.

Khabarovsk’i kesklinna jõudes on spidomeetril päeva tulemuseks 768km.

IMG_6516.

IMG_6514.

IMG_6515

Kui  kogu kraam on hotellituppa tassitud, saabub JK’lt mess, et ta jõudis ka kohale.

 

Jaga postitust:

2 thoughts on “17.06.16

  1. Kaido Kruusoja Post authorReply

    Mille järgi õnnestus keskmine kiirus arvutada? Kusjuures nii ongi, ratta kompuuter näitab 93km/h. Kui liiklus on hõre saab sõidetud 130km/h ühtlaselt ja pikalt

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga