25.05.16

Kaks nädalat on aega San Francisco’sse jõudmiseks. Otsustasin teha sõidupäeva, et põnevamates kohtades oleks rohkem aega ringi vaadata.

Alustasin hommikul Florida’st Ocala linna lähistelt. Florida soised ja alligaatoritest kubisevad maanteeääred asendusid peagi suhtliselt Eestile sarnaste maastikega, ainult, et temperatuur küündib 98F, mis teeb umbes 37 kraadi Celsius’e järgi.

Esialgne eesmärk, jõuda õhtuks New Orleans’i, tundus esialgu peaaegu, et võimatu. Start nagu ikka ebaõnnestus, plaanitud 9:00 asemel jälle 11:30. Päevapeale sai aga päris hea rütmi kätte. 20:30 oli New Orleans’i jäänud tühine “Pärnu ots”, mis iseenesest poleks ju 130km/h sõites probleemiks olnud. Siiski lõpetasin Gulfport Mississippi’s. Läbitus sai 820km/h.

Peamine pilt oli suhteliselt üksluine.

IMG_5884

 

Vaheldudes peatuspaikade üksluisiusega.

IMG_5881

.

IMG_5883

 

Vahepeal vahetati ka paar korda osariiki.

IMG_5895.

IMG_5898

Murelikuks teevad Kansas’es hetkel möllavad orkaanid ja tornaadod. Mul peaks see paari päeva pärast teele jääma.

 

Jaga postitust:

2 thoughts on “25.05.16

  1. Janar Reply

    Tere Kaido

    Kuidas liikluskultuur on?
    Kas uus ratas vajas ka harjumist või oli Adventurega samasugune?

  2. Kaido Kruusoja Post authorReply

    Tere-tere!
    Ameeriklaste liiklus on väga rahulik. Politseid on ka ikka igal pool näha ja trahvid parasjagu sellised, et kõik üritavad korralikud olla. Erinevates osariikides on aga reeglid erinevad. Miamis näiteks ei pea kiiver peas olema kui oled 21 aastat vana ja kaitseprillid on ees. Ilmselt tuleneb see palavast kliimast. Mina olen ikka trassil täisvarustuses sõitnud. Kui juba liikuma saad, siis tuul jahutab ja kuivatab 🙂 . California on jälle ainuke osariik, kus tohib legaalselt ridade ja autode vahel “nõeluda”. Kõik arvestavad sellega ja teevad ruumi kui ratas tuleb. Miamis said mõned kohe kurjaks kui ummikutes üritasid rattaga ettepoole imbuda.

    Advanture’l ja tavalisel pole muud olulist vahet kui et tavalisega peab muudkui tankima. Adv. 33 liitrine paak võimaldab ikka pikalt sõita. Kellad on siinsel rattal ka miilides ja Fahrenheit’ides, sellega annab harkuda. Kütusekulu mõõdetakse, et mitu kilomeetrit ühe galloniga saab sõita, mitte nagu meil, mitu liitrit kulus 100km läbimiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga