14.06.16

Tolli ja rataste kättesaamise päev. Juri koos oma kaastöötaja Svetlanaga tulid meile hotelli järgi ja läksime tolli pabereid vormistama. Kokku on meid viis: mina, korealane JK, jaapanlane Mikio, ameeriklane Mark ja shveitslane Grisu. Aga neist hiljem. Esimesed kolm tulevad, kaks viimast lahkuvad.

Tänu Juri kogemustele käib asi õlitatult. Tollis asjad aetud, liigume sadamasse. Teised saavad tagasi hotelli sõita, mina hakkan kasti lammutama.

IMG_6458

Svetlana läheb meie passidega sadamast väljapääsu luba vormistama. Tagasi tulles annab mulle ja JK’le naerdes passid ja ütleb, et vaadake oma sünnipäevi. Vaatasime 🙂

IMG_6460

.

IMG_6464.

IMG_6466

.

IMG_0624

Transpordi firmade töö on olnud korralik. Ratas on terve, vaatamata läbitud teekonnale ja korduvatele ümberlaadimistele. Tagasi hotellis istume lobby’sse ja võtame mõned õlled.

Kim Jin Kong on rahvuselt ja kodakondsuselt korealane, põhiliselt elab Jaapanis, kuid hetkel töötab hoopis Bangkok’is börsi maaklerina. Jaapanlane Mikio on pensionär, 72 aastat vana ja on võtnud ette teekonna Turkmenistan’i. Ameeriklane Mark on oma pikka matka lõpetamas. Talle meeldib sõita sellistes maades, kus ei ole “tsivilisatsiooni”.

IMG_0626.

IMG_0625

Väga põnev tegelane on Grisu Grizzly (Urs Pedraita). Hetkel on ta tegemas järjekordset maailmarekordit.

Tema käes on maailmarekord mootorrattaga üksi ümber maailma sõites. Ring tehti peale 16 päeva 12 tunni ja 19 minutiga, kusjuures läbisõiduks kujunes 24741km. Samuti on ta ainukesena sõitnud solo mootorrattaga südatalvel -42 kraadise pakasega Bernist Vladivostok’ini, mille eest sai Venemaa presidendilt medali.

Vot sellised mehed!

IMG_6452

.

IMG_6455

.

IMG_6456.

IMG_6471

 

Jaga postitust:

2 thoughts on “14.06.16

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga