04.06.16

TÄNA HOMMIKUKS ON KUU AEGA TEEL OLDUD! Sellest sõidupäevi 22. Läbitud 13 300 km.

Alustades teekonda Salt Lake City’st San Francisco’sse, saab selgeks, millest linnal selline nimi. Esialgu valgete kallastega järved muutuvad peagi valgeteks väljadeks – soola kõrbeteks.

Mootorrataste liiklus maanteel saavutab sellise tiheduse, et ratturite tavapärane tervitus kohtumisel pole enam puht füüsiliselt võimalik. See eeldaks käed lahti sõitmist ja kahe käega viipamist.

Möödun maanteega paralleelselt kulgeval raudteel sõitvast kaubarongist. Ühel hetkel saab selgeks, et see on väga pikk. Lasen rongi uuesti mööda ja hakkan ajatäiteks vaguneid lugema. Saan kokku 152 vagunit, mida veavad 6 vedurit, viis neist rongi peas ja üks keskel. Arvutan mõttes, et kui võttes keskmiseks ühiku pikkuseks näiteks 14m (arvatavasti on rohkem), võiks koosseisu pikkus olla näiteks 2,2km (fotol on pikk rong väga vaiksena näha).

IMG_6191.

IMG_6194.

IMG_6195.

IMG_6196.

IMG_6202

.

IMG_6208

 

.

IMG_6215Ka motopolitseinikud on tulnud sõpruskonnaga nädalavahetust veetma 🙂

IMG_6216

.

IMG_6217Osariik vahetub Nevada’ks ja ajavöönd “Pacific Time Zone’iks”. Viimane annab mu päevale ühe tunni juurde. Eestist olen nüüd ajaliselt 10 tundi maas.

IMG_6218

Õige pea pakutakse võimalust keerata lõunasse Las Vegas’e peale. Kuna see ring teeks kaks päeva lisa, siis loobun. Kuigi Las Vegas’t külastaks ikka, sai seda eelmise aasta tuuri ajal kaks korda juba tehtud.

Nevada osariik on jälle üks hõredalt asustatud osariik. Seda on ära kasutanud USA militaarjõud. Kuskil vasakut kätt mägede taga on arvukalt militaarobjekte kaasa arvatud nn Area 51 – Shveitsi riigi suurune suletud territoorium, kus katsetatakse uusimat sõjalennundusega seonduvat. Arvatakse, et sinna on kokku tassitud ka allakukkunud “tundmatute lendavate objektide” kollektsioon.

IMG_6219Tee äärde jäävad asulad on pigem külad ja väga peatuma ei kutsu. Kasutades ära äsja saadud lisatundi otsustan sõita osariigi teise serva Reno linna. Kohale jõudes, selgub, et mitte ainult Las Vegas ei ole Nevadas “Sin City”. Ka Renos on kasiinondus laialt levinud. Kasutan eelmise aasta kogemust. Nimelt muutuvad luksuslikud kasiino-hotellid vastu õhtut tihti väga odavateks (eelmise aasta Las Vegase rekord 16USD öö). Ilmselt loodetakse viimase hetke öömaja otsijaid vakantsi täites odava hinnaga vähemalt mängima meelitada. Minust kasiinolist pole, aga hea hinna võtan vastu.

IMG_6226.

IMG_6227.

IMG_6229.

IMG_6252.

IMG_6233.

IMG_6240.

IMG_6242
.

IMG_6244

Päevaga sa läbitud 840km. San Francisco’sse on jäänud 360km.

 

Jaga postitust:

2 thoughts on “04.06.16

  1. Allan Oja Reply

    Vaatan, et Su kuu(22päeva) läbisõit on suht sama, mis mul suure roolis(sama ajaga). 🙂 Teades, millist pingutust see
    vajab roolis olles paneb päris mõtlema, mida Sa tunned… Edu Sulle!

  2. Kaido Kruusoja Post authorReply

    Olen trassil sarnast asja tähele pannud. Sõites ühes suunas pikka otsa, kujuneb välja oma seltskond. Suur osa on seal rekkasid. Mina nõelun, teen peatuseid, käin linnades, tangin tihti. Möödun mitu korda päevas samadest rekkadest. Päeva lõpuks oleme enam vähem samal joonel 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga