13.06.16

Magamine väga hästi ei õnnestunud. Käisin mitu korda tekil jalutamas. Ühiskajutis oli palav. Kuigi konditsioneer üritas siseõhku jahutada, jäid 50 täismeest selles heitluses peale. Varahommikul tekil jalutades jääb silma, et julgeoleku küsimustes on Vladivostok valvel.

IMG_6398

Sattun praamil juttu puhuma Oleg’iga. Oleg’i firma toob Jaapanist kasutatud autosid. Vestleme maast ja ilmast. Oleg teatab, et ta on Eestis sõjaväes olnud – Tapal. Tapal? Millal? Millises väeosas. Mina olin ju ka. Selgub, et oleme omal ajal ühes väeosas teeninud. Tema 82 aastal ja mina  83-85 a. No nüüd on jutul hoopis teine hoog. Vahetame telefoninumbreid. Oleg käsib kindlasti Vladivostok’is ühendust võtta, et kuskil pisut istuda…

IMG_6436

Märkamatult oleme sadamasse jõudnud. Oleg räägib kuidas 2012 aastal toimunud APEC Summit’iks tehti Vladivostok korda. Ehitati kolm uut silda ja läbi Siberi maantee tehti korda. Ka Linn sai uue kuue.

Samal ajal liigubki praam suurema silla alt läbi.

IMG_6421

.

IMG_6430.

IMG_6418

.

IMG_6440

Jõuame sadamasse. Praamilt mahasaamiseks ootame ligi tunni. Sadamahoones on vastas Juri, kes viib meid hotelli.

IMG_6443

.

IMG_6444

Meid selle pärast, et samalt praamilt astub maha noormees Jaapanist, rahvuselt korealane ja omab Korea passi, kuid naerab, et paraku ta korea keelt ei oska, on kogu elu Jaapanis elanud. Tal on plaan oma BMW 650 GS’iga läbida Venemaal, Mongoolias ja Kazakhstanis peaaegu sama marsruut nagu mul, ainult, et Kazakhstani’st liiguks ta edasi Iraani poole.

Kui me aga hotelli jõuame, kohtume fuajees veel ühe Juri kliendiga. Ratturiga Shveits’ist. Kuulnud, et mina üritan ümber maakera sõita, ulatab ta mulle kleepsu, millel tema plaan kirjas.

IMG_6451

Põgusalt saab vahetatud mõned sõnad, selgub, et shveitslane teeb mingit mitteametlikku maailmarekordit ümber maakera sõitmises. Mitteametlikku selle pärast, et ei peeta kinni reeglitest. Valgevenest Vladivostokki jõudmiseks olevat tal Juri jutu järgi kulunud 5 päeva (sic!). Aga ta olevat graafikust nädal maas, oleks pidanud eelmise praamiga (kord nädalas) Koreasse minema, aga kaaslane sattus Valgevenes õnnetusse ja nüüd jätkab üksi.

Lisaks pidi hotellis olema veel keegi ameeriklasest rattur. Selle põneva seltskonnaga tahaks kindlasti lähemalt juttu rääkida.

Ise suundun linna peale iPad’i data SIM kaarti ostama.

Homme seisab ees asjaajamine sadamas.

IMG_6446

.

IMG_6449.

IMG_0617.

IMG_0620.

IMG_6448

 

Jaga postitust:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga